Головна

Про компанію

Новини

Виробники

Доставка і оплата

Якість товару

Гарантія і повернення

Контакти

Вхід

0

Види бокових дзеркал

Мета даної статті - дати початкове розуміння нашим клієнтам про видах автомобільних дзеркал, їх відмінностях і складові частини.

Почнемо з того, що в першу чергу дзеркала автомобіля діляться на внутрішні і зовнішні.

Внутрішнє або ж салонне (дзеркало заднього виду) найчастіше кріпиться до спеціального кріплення вітрового скла і дозволяє вести огляд центральної ділянки позаду автомобіля через салон і заднє скло. Вони бувають призматичні і затемнені. Затемнені в свою чергу здатні в залежності від попадання світла на них його затемнювати, що створює додатковий комфорт водієві і зменшує навантаження на органи зору. Як правило, в дзеркалах заднього виду з метою їх затемнення, передбачена можливість їх вивороту вгору, що значно зменшує світлопередачу. Варто відразу зазначити, що на салонних дзеркалах наш автомагазин не спеціалізується.

Зовнішні (бокові) дзеркала діляться по стороні установки - на ліве (водійське) і праве (пасажирське). Як випливає з назви, цей тип бокового дзеркала дозволяє водієві бачити автомобілістів з боку і ззаду. Найчастіше пасажирське бокове дзеркало має опуклу форму, це означає, що більшість предметів, які ви побачите, будуть здаватися більше, ніж вони є насправді. Через таку випуклу форму забезпечується надзвичайно широка лінія видимості.

Зараз нові концепт кари оснащуються навіть повністю цифровими дзеркалами. Тобто по дизайну - зовні автомобіля дзеркал немає взагалі, їх функцію виконують спеціальні камери, які транслюють постійний потік інформацію в кабіну водія.

За складовими частинами на ринок поставляються такі вузли:

- дзеркало (в зборі) - повністю готова для установки деталь під фарбування або ні;

- вкладиш дзеркала - саме скло, яке виконує функцію відображення;

- кришка дзеркала - пластикова чорна, під фарбування або хромована зовнішня накладка дзеркала;

- покажчик повороту (на наш склад не поставляється).

За типом регулювання:

- ручне регулювання - регулюються «з вулиці» по самому вкладишу;

- механічне регулювання - регулюються за салону механічним способом за допомогою спеціального важеля через 3 троси;

- електричне регулювання - в основному через 3-х піновий провід, з салону за допомогою джойстика.

Так само, дзеркала бувають під фарбування і текстурні чорні. У першому випадку кришка дзеркала має більш гладку форму, і після фарбування буде давати характерний відблиск кольору, в той час як чорна текстура - матовий пластик чорного кольору. Кришки під фарбування, в свою чергу, можуть бути попередньо оброблені на заводі ґрунтовкою.

У дзеркалах можна виділити основні функції:

- обігрів (вкладиші з обігрівом);

- електроскладання - в дзеркало вбудований спеціальний моторчик, який складає дзеркало;

- покажчик повороту - дублювання основного повороту в дзеркалах;

- підсвічування в підлогу - наявність внизу дзеркала «віконця» для підсвічування в темний час доби дільниці під дзеркалом і біля дверей;

- датчик температури - вбудований в дзеркалі спеціальний датчик, який зчитує температуру навколишнього середовища;

- пам'ять - можливість збереження і саморегулювання по осях положення дзеркала та інші.

У нашому інтернет магазині в залежності від обраної вами марки, можна підібрати і купити дзеркало заднього виду як з ручним регулюванням, так і механічної або електричної. Спрощений і максимально зрозумілий каталог або наші менеджери в цьому вам допоможуть.

 

Ваш кошик порожній.