Головна

Про компанію

Новини

Виробники

Доставка і оплата

Якість товару

Гарантія і повернення

Контакти

Вхід

0

Догляд за автомобілем в зимовий період

Відомим фактом є схильність автомобіля до пошкоджень в зимовий період. Це не обов'язково ДТП, але ризик виникнення зростає в силу обмерзання доріг і погіршення погодних умов. Додатковими факторами, що впливають на стан авто, виступають наступні:

- перепади температур;

- підвищена вологість;

- обмерзання;

- наявність солі на дорогах.

порог на автоОстанній пункт істотно сприяє пошкодженню кузова, якщо автовласник не вжив заходів щодо додаткового захисту. Регулярна мийка та обробка спеціальними воском і полиролями можуть запобігти пошкодженню лакофарбового шару і поява корозії. Також слід нанести антикорозійне покриття на днище автомобіля. Залежно від виду, воно здатне не тільки захистити від згубного впливу хімікатів, але і від дрібних часток гравію. Схильні до пошкодження від солі в більшій мірі пороги автомобіля, тому що знаходяться знизу кузова і приймають на себе весь бруд дороги. У разі початку процесу корозії пороги підлягають заміні.

Варто пам'ятати, що процедура покриття у фахівця більш надійна, ніж самостійне її проведення. Це обумовлено наявністю професійного обладнання та досвіду подібних робіт. Що стосується миття машини, його слід виконувати через певні проміжки часу, не зважаючи на мороз. Це сприяє видаленню забруднень, хімічних речовин, скупчення снігу. Не використовуйте гарячу воду. Існують спеціальні шампуні, які не дають замерзнути миючому розчину при температурах нижче нуля. Але якщо стовпчик термометра опустився нижче -15º, миття краще перенести на більш теплий день. По завершенню роботи потрібно протерти всі поверхні насухо.

Що б уникнути появи збоїв в автомобільних системах використовуйте різні засоби, стійкі до морозу. Це стосується омивача лобового скла, який вкрай необхідний в негоду. Крім того потрібно стежити за щільністю рідини в радіаторі і при необхідності оновити антифриз.

Рекомендації по догляду за автомобілем

Якщо ви хочете уникнути неприємних сюрпризів пов'язаних з роботою двигуна або гальмівної системи, необхідна перевірка функціональності у досвідченого майстра. Перед початком зимового сезону автовласникові слід зробити наступні дії:

- замінити комплект шин;

- перевірити роботу двигуна і системи охолодження;

- провести діагностику систем освітлення і гальмування;

- уточнити стан акумулятора.

Не зайвою буде перевірка коректної роботи обігріву авто і якості моторного масла. Важливим моментом є місце зберігання машини. Зрозуміло, краще утримувати її в добре вентильованому гаражі, але не у всіх є така можливість. Стоянка під відкритим небом має недоліки - авто піддається впливу опадів і ультрафіолету. Деякі автомобілісти використовують чохли, але необхідно знати, що вони не дають автомобілю висохнути і утворюють конденсат. Це зумовлює появу корозії на кузові.

Не нехтуйте доглядом за залізним конем. Дотримуючись цих простих вказівок, ви зустрінете зиму екіпірованим, а ваш автомобіль не підведе у відповідальний момент.

Авторство

 

Ваш кошик порожній.