Головна

Про компанію

Новини

Виробники

Доставка і оплата

Якість товару

Гарантія і повернення

Контакти

Вхід

0

Система обігріву в автомобілі

Незамінним елементом автомобіля є опалення та вентиляція. Вони забезпечують нормальне функціонування і комфортне перебування водія і пасажирів при експлуатації машини. До різновиду пристрою обігріву, яка найбільш поширена, відноситься змішаний тип структури.

До її складу входять такі комплектуючі: радіатор, вентилятори, підведення і відведення антифризу, направляючі заслонки.

Вихід повітря в салон розташований на передній панелі. У деяких моделях крім повітряного потоку передбачений і підігрів сидінь. Також можливий цілеспрямований нагрів скла, що важливо в холодну пору року.

Важливо стежити за якісною роботою без збоїв і вчасно проводити діагностику.

Існують і автономні системи опалення, які встановлюються в якості додаткового джерела тепла.

Розрізняють їх три види, які відрізняються по функціональності і будовою: рідинні, повітряні, масляні.

Перші допускають використання в підігріві паливної та охолоджуючої систем. Дуже добре справляються з обігрівом салону і лобового скла. Другі працюють за принципом побутового фена, подаючи нагріте повітря. Ефективні, але при тривалому застосуванні істотно сушать повітря. Треті опалювачі призначені для нагрівання масляної магістралі, що необхідно для швидкого запуску двигуна.

Окремим розділом йдуть вбудовані системи клімат-контролю. Вони автоматично регулюють температуру салону і основних компонентів під капотом. Власнику доступна функція настройки необхідних параметрів. Ознакою наявності клімат-контролю є окремий блок управління температурою на передній панелі. Зрозуміло, наявність подібної «фішки» значно спрощує експлуатацію машини.

Характеристики проблем

До порушень в роботі опалення та вентиляції призводить скупчення пилу і бруду. Це загрожує декількома негативними явищами, серед яких:

- неприємний запах в салоні;

- постійний шар пилу на приладовій панелі;

- перегрів двигуна та інших компонентів коректної роботи авто.

Тому важливо не нехтувати дрібними збоями функціонування і регулярно проводити діагностичні маніпуляції у фахівця. Зазвичай перевірку проводять восени і перед початком використання. Особливо цих рекомендацій слід дотримуватися, якщо у машини чималий термін експлуатації. Своєчасне очищення запобігає необхідності в складному і дорогому ремонті. Та й пошук самої несправності потрібно починати з діагностики і заміні повітряних і салонних фільтрів. Адже саме вони першими приймають на себе функцію грубої очистки повітря, що надходить в салон.

 

Ваш кошик порожній.