Головна

Про компанію

Новини

Виробники

Доставка і оплата

Якість товару

Гарантія і повернення

Контакти

Вхід

0

Ремонт автомобільних дзеркал

Важливою деталлю, яка забезпечує видимість водія при русі автомобіля, є дзеркала. Вони бувають двох видів: салонні і бічні зовнішні. З їх допомогою бачать ситуацію, що відбувається на дорозі позаду авто і в області задніх крил. Бічні дзеркала діляться на лівосторонні і правосторонні. Не переплутати сторони - важливий момент, інакше кут огляду буде істотно зменшений.

В силу того, що бічні дзеркала виступає на деяку відстань від кузова машини, вони схильні до різних ушкоджень. Іноді можна відновити цілісність деталі самостійно, але часто набагато простіше купити нове автомобільне дзеркало і заощадити свій час і гроші. Серед типових проблем варто відзначити наступні:

- тріщини і відколи корпусу;

- поломки механізму регулювання;

- збій електронних компонентів.

Існують моделі, в яких вбудовані додаткові функції, що поліпшують якість експлуатації. Це дистанційна зміна положення, різні датчики і відеореєстратори, сенсори, що запобігають осліплення. Також є відмінності в формі дзеркальної поверхні - є плоскі, сферичні і асферичні. Друга і третя група володіє великим кутом огляду, але можуть трохи спотворювати зображення.

Установка бічних дзеркал

Правильно встановити цю деталь - важливий фактор для якісної функціональності в подальшому. Від хорошого огляду залежить безпека водія і пасажирів на дорозі. Тому необхідно знати особливості монтажу дзеркала.

Незалежно від типу регулювання (механічного або на електроприводі), для демонтажу пошкодженої запчастини потрібно зняти внутрішню обшивку двері. У деяких моделях вони кріпляться окремо і легко демонтуються. Потім від'єднують кріплення і можливі дротяні з'єднання. Якщо присутній герметик, його від'єднати легко, погрів за допомогою фена. Збірка виконується в зворотному порядку. З урахуванням характеру поломки, подальші дії відрізняються.

Варіанти будуть наступні:

- ремонт корпусу або «шкаралупи»;

- заміна дзеркальної поверхні;

- відновлення електронної начинки.

Рекомендується всі складові ретельно промити і почистити від пилу, що скупчився і тільки тоді приступати до проведення ремонтних робіт. Якщо присутній електропривод, і поломка полягає в цьому, необхідно за допомогою індикатора перевірити контакти ланцюга і знайти несправність. Зазвичай в конструкції присутні два запобіжника. Часто причиною служить вихід з ладу одного з них. Варто пам'ятати, що якщо ви не володієте досвідом роботи з електронікою, не починайте вищевказані маніпуляції - зверніться до професіонала. Інакше процес закінчиться сумно, і ви даремно витратите час.

Ремонт дзеркала

Цілісність корпусу відновлюють шляхом пайки з армуванням шва. Відмінний результат ви отримаєте, застосувавши таку послідовність дій:

- тріщини з’єднується паяльником і армуються сіткою;

- шви зашпакльовуються, застосовуючи спеціальний склад для пластику;

- поверхня шліфується дрібною шкіркою;

- весь пластик грунтується;

- наноситься структурна фарба.

У разі великих пошкоджень використовують заплатки, які накладаються на наскрізні отвори або сколи. Пам'ятайте, що ремонтувати недороге дзеркало немає сенсу - витрачений час і кошти не виправдані. В цьому випадку його простіше замінити новим. Для захисту можна використовувати декоративні плівки, які наклеюються на дзеркальну поверхню, але вони не допоможуть при сильному ударі. Тому бажано запобігти неприємність, ніж усувати наслідки.

 

Ваш кошик порожній.