Головна

Про компанію

Новини

Виробники

Доставка і оплата

Якість товару

Гарантія і повернення

Контакти

Вхід

0

Різновиди автомобільних склопідйомників

Однією з важливих деталей системи комфорту автомобіля є скло підйомник - пристрій, що регулює ступінь підйому скла в двері і вбудований в її внутрішню частину.

Залежно від комплектації машини, можуть бути механічними або електричними. Перші вимагають докласти фізичні зусилля для роботи механізму. Якщо у вас встановлено цей вид, ви не зможете відрегулювати одночасно кілька дверей. Електричні, в цьому плані, набагато краще: прості в управлінні і працюють за рахунок реверсивного електродвигуна.

Крім того, скло підйомники відрізняються двома основними характеристиками: типом системи управління і пристроєм робочого механізму. Якщо у вас електричний тип регулювання, то можна зустріти два різновиди:

- ручне (здійснюється за допомогою кнопки, розташованої безпосередньо на двері);

- електронне (цю функцію виконує вбудований комп'ютер, таке управління більш функціонально, що в значній мірі збільшує рівень комфорту).

Що стосується різновидів механізму підйому - вони зустрічаються такі:

- тросові (з однією або двома направляючими);

- важільні;

- рейкові;

- кабельні.

У кожного виду є свої переваги і недоліки, тому потрібно вільно орієнтуватися в існуючому асортименті і вміло підібрати модель, найбільш відповідну вашим вимогам.

Характерні риси скло підйомників

До доступній ціновій категорії відносяться тросові скло підйомники. Проста конструкція складається з основного елемента - троса, закріпленого між трьома барабанами і однієї направляючої. Вони компактні і функціональні.

Недоліком є ​​недовговічність і необхідність заміни компонентів.

Надійністю і довговічністю можуть похвалитися важільні пристрої. Їх використовують виробники, які контролюють якість кожного вузла авто. Конструкція складається з важелів, з'єднаних в формі ножиць. Не містить полімерних комплектуючих.

Варто знати, що для установки потрібно чимало вільного простору всередині двері. Це слід враховувати при виборі. Зрозуміло, вони недешеві, але повністю відповідають своїй ціні.

Рейкові пристрої являють собою зубчасту рейку і рухають по ній каретку. Досить довговічні, надійні, з меншим рівнем шуму, ніж тросові.

Порада: При покупці зверніть увагу на матеріал шестерні - пластик швидше вийде з ладу.

Також такі скло підйомники вимагають регулярної змащення для запобігання стирання механізмів.

Кабельні призначені для великого і важкого скла. Найчастіше використовуються у вантажівках і подібних автомобілях. Це пояснюється присутністю двигуна і спеціального кабелю, який намотується на котушку. Тут важлива вага скла - при відкритті саме він виконує важливу функцію, під впливом сили тяжіння воно опускається.

Довідка: Цей вид не підійде для легкого скла або авто з невеликим внутрішнім простором дверей.

Основні критерії вибору скло підіймача

Перед тим, як зробити вибір на користь нового механізму, необхідно знати тип попереднього. Для цього немає потреби розбирати машину, інформація вказується в техпаспорті авто. Також визначте для себе наступні чинники, і при покупці не забувайте про них:

- тип управління;

- вид пристрою;

- ціновий діапазон;

- оригінальна або аналогічна запчастина.

Зазвичай в магазинах рекомендують деталі згідно року випуску, марки і моделі автомобіля. Тому перед тим як шукати, уточніть дані, зазначені в документах.

 

Ваш кошик порожній.