Головна

Про компанію

Новини

Виробники

Доставка і оплата

Якість товару

Гарантія і повернення

Контакти

Вхід

0

Експлуатація авто в зимовий період

Зимовий період в силу погодних змін, характеризується підвищеною небезпекою для учасників дорожнього руху. Щоб уникнути ДТП і його наслідків, варто дотримуватися деяких правил. Умовно їх можна розділити на дві групи: догляд за автомобілем і поведінку водія за кермом.

До першої відносяться такі:

- своєчасна заміна гумових шин на зимовий комплект;

- обов'язкове видалення снігу з даху авто;

- регулярне очищення лобового скла;

- перевірка всіх систем перед зимовим періодом.

Перераховані пункти не тільки зберігають функціональність машини, але і здатні запобігти аварійній ситуації. Що стосується зимової гуми, то водій повинен пам'ятати рекомендовану формулу - термін експлуатації не більше чотирьох років з глибиною протектора не менше 4 мм. Також слід встановлювати всі покришки з однаковим візерунком.

Справний стан систем автомобіля в повній мірі забезпечать коректну роботу без виникнення неприємних сюрпризів. Зокрема, звертайте увагу на очистку лобового скла - для запобігання замерзання, варто залити в бачок морозостійку рідину.

Рекомендації автовласникові

Крім технічного стану автомобіля, необхідно стежити за поведінкою водія за кермом. Деякі дії неприпустимі і можуть привести до підвищення рівня аварійності на дорозі. До цього переліку входять:

- розмови по мобільному телефону;

- наявність верхнього одягу;

- неправильна посадка;

- відволікаючі фактори в салоні.

З огляду на те, що обледеніла дорога вимагає граничної уваги, водій повинен докласти максимум зусиль для швидкого реагування на ймовірність ДТП. Для цього тримайте обидві руки на кермі, не відволікайтеся на дрібниці, дотримуйтеся дистанції. Взимку вона повинна становити не менше тридцяти метрів при швидкості 60км/год. Якщо показник більше, то і відстань до авто має збільшиться. Безпечність призводить до серйозних наслідків і великих трагедій.

Слизькі ділянки дорожнього полотна розташовані не скрізь, а в певних місцях. Серед них слід відзначити:

- мости, естакади;

- в'їзди у двори;

- відкриті стоянки;

- перехрестя зі світлофорами;

- другорядні вулиці.

У зазначених локаціях будьте більш уважні і обережні, оцінюйте обстановку з різних кутів видимості. Для цього слідкуйте за станом автоскла і дзеркал, не допускайте обмерзання.

З приводу швидкості пересування при несприятливих атмосферних умовах потрібно виконувати таку умову - вона повинна відповідати відстані граничної видимості. Якщо цей показник становить близько п'ятдесяти метрів, то і швидкість необхідно знизити до зазначеної відмітки.

Ну якщо Ви все ж потрапили в аварійну ситуацію і шукайте кузовні запчастини для ремонту авто - в нашому магазині як завжди до продажу більша група товарів - фари, ліхтарі, бампера, капоти, крила і багато іншого.

Також не зайвим буде навчитися стабілізувати машину при ожеледі або сніговому заметі. Для цього виберіть пустельний ділянку і тренуйтеся реагувати при позаштатній ситуації, навіть якщо у вас є вбудована електроніка для стабілізації автомобіля.

 

Ваш кошик порожній.