Головна

Про компанію

Новини

Виробники

Доставка і оплата

Якість товару

Гарантія і повернення

Контакти

Вхід

0

Налаштування кута нахилу світла ПТФ

Щоб налаштувати протитуманні фари, слід знати особливості такого ж процесу на стандартних освітлювальних приладах для авто. Теж саме стосується лінзових виробів. Тому розглянемо особливості проведення кожного процесу.

ПТФ: особливості правильного налаштування на роботу

Щоб бути у всеозброєнні до процесу, підготуйте собі хрестоподібну викрутку. Також заздалегідь слід зробити перевірку фар (з усіх питань щодо відсутності пошкоджень та працездатності).

Другим кроком буде навантаження особистого транспорту вагою в межах від 70 до 80 кг.

Далі слід виконати саму процедуру настройки протитуманок в такій послідовності:

- виставити машину на рівному майданчику (відстань до стіни має дорівнювати 5 метрам, і не більше);

- зробити виміри висоти між земною поверхнею і центром протитуманних фар;

- відзначити цю точку координат на стіні;

- при включенні ближнього світла фар, зробити виявлення центру 2-ух пучків світла;

- при включенні протитуманок і виключенні ближнього світла, звернути увагу на зміщення верхнього відрізка (різниця в відстані повинна бути приблизно 10 см вниз);

- вивірити відстань між центрами пучком світла (вона повинна складати 120 см);

- прокреслити на стіні лінію, що відповідає рівню середини машини;

- відступити на 5 см вниз;

- прокреслити на цій відстані ще одну, паралельну лінію;

- знову заміряти відстань і прокреслити по ньому відрізки (від землі до центру ПТФ і від останньої зазначеної точки до центру авто).

Коли зазначені вище лінії перетнуться, це і буде центром променя ПТФ. Щоб зробити регулювання світла до потрібного рівня, слід попрацювати хрестовою викруткою з регулювальним гвинтом. Крутити його треба, поки не відбудеться правильне фокусування променя.

Важливо! Виробляючи дані дії, слід пам'ятати, що світло ПТФ регулюється виключно в висоту.

Регулювання лінзових фар

Лінзові прилади світла останнім часом стали дуже популярні. Мають відмінності від звичних, а також параболічних фар у властивостях відображення. Навіть якщо їх світло яскраве, а промінь - сфокусований, це не заважає видимості дороги і зустрічних авто для водія.

Це можливо в умовах професійного і коректного регулювання лінзових фар. І не доведеться робити це тільки в одному випадку - якщо в новенькому авто встановлені освітлювальні прилади з заводськими настройками.

Важливо! Лінзові фари відрізняють високоточна настройка променя світла. Адже потужність цієї оптики перевищує стандартну в 2 рази. Навіть незначні відхилення і похибки тут можуть перетворитися у фатальну ситуацію на дорозі.

Тому розумніше виробляти цей тип регулювання в автосервісі, ніж самостійно. І давати чіткі схеми в даному випадку ми не маємо права.

Дорогі освітлювальні прилади вимагають тільки професійного втручання.

 

Ваш кошик порожній.